30 January 2010

breakfast di pagi sabtu

bangun pagi tadi, tetiba tekak teringin mo makan roti bakar, pikir punye pikir tempat yg ingin dituju ialah Ol tOwn W.C, so yg terdekat dgn rumah kat jln yap kwan seng...heheheheh...sudah terbayang keenakan roti bakar ol town....

capai phOne sms hbby ... " jgn bli pape...kita make luar pg ni..."

ngeh2...tpi aku x bgtau ktner...kang dia byk bunyik...pagi ni dia keje tpi kejap je...change guard dari kul 7am - 7.15am jerk...


sampai2...order la dulu kan.....

gmbar : menu ada pelbagai, pilih je....aku avOid segala mee, pasal apa...pasal aku pnye pasal la...hehehhehe


gmbar : smntara order sampai, cam biasa budak kecik ni mmg x leh jumpa pen/pensel & kertas...ada je nk melakar....



gmbar : dua beranak ni ada je bnda nk buat....







order sampai ngap teros, x toleh belakang dah....


gmbar : air aku mmg terbaek dari ladang, mOcha white coffee sujuk....slluurrrppppp....



gmbar : org tua mmg kna minum kOpi panas je...air azim o.t.w.coffee hOt...



gmbar : inilah rOti bakar yg di idam2 kn itu, 2 set sudah, kang muntah plk mkn byk2....tpi kat cni kureng sikit rsa roti dia....



gmbar : menu tmbahan, nasi lemak rendang....(tmbahan tu x tahan)



gmbar : semua makan dh x nmpak org dah.....


gmbar : ini budak xleh dOk diam, kna marah tros senyap, duduk je....






dh kOnyang balik la pe lagi.....nk kmas rumah plk yg mcm tOngkang pecah dikerjakan aqeef....karang petang nk g rumah mak....


ariOoosss...





29 January 2010


Baby Scan Pict - Due Date


hurmmm...agak² bila aku akan deliver...mana taknya tiap kali aku g scan mesti tarikh due akan jadik awal...sah² tgh bulan feb ni aku beranak trOs...mmg tu yg aku harapkan, bio cepat...x tertggung dah kelebaran badan ini...tmbah plk x sabo nk cium bau baby baru...ngeh²



gmbar : 1st aku scan dulu ms nk cek peknen 13 Julai 2009, time tu aku 5mggu dh...
due date kat ctu 12 Mac 2010




gmbar : 2nd aku scan 02 September 2009, time tu aku 13mggu...
due date kat ctu 07 Mac 2010 plk...



gmbar : 3rd aku scan 07 Disember 2009, time tu aku 27mggu plk...
due date kat ctu naik plk 1 hari jadik 08 Mac 2010...
time tu berat baby 1.73kg baru.........


masa ni baby aku sOngsang, kepala kat atas, so doc bg tarikh lagi utk scan nk tgk baby pusing x, aku pnye la risau, maunya klu x pusing kna ceaser la mak nyah oiii....x sanggup......




gmbar : kali ke 4 gi scan 11 Januari 2010, time tu aku dah 32mggu...
due date kat ctu awal lagi plk menjadik ke 03 Mac 2010...
berat baby 2.02 kg....
time ni mak aku suka la, dia cakap boleh smbut berday skali dgn adik bOngsu aku...sama tarikh..mcm² mak aku nih.....



time ni baby still x pusing lagi...aku dh debor² dah....klu 36 mggu x pusing gak aku kna admit & bg tarikh utk operate...sOb² rasa cam nk nages time tu...puas aku pujuk baby pusing la ye....jgn la bg mama ceaser....




gmbar : kali ke 5 gi scan 22 Januari 2010, ni yg terlatest....time ni aku dah 34mggu...
due date terlatest aku 01 Mac 2010 plk...




yg syOknye, berita gmbira baby dh pusing ke kedudukan asalnya...byk main ea baby, saje je kasik mama gerun...alhamdulillahhh....

so..tggu je la nnti, skang aku tgh menanti je...agak² kali ni ketuban darah ke ketuban air...dulu time aqeef ketuban darah....jgn tnya la sakitnye...hehehee...korg rasa la sndiri....

ciauuuuu.........


26 January 2010

Our 3rd Anniversary - 02 Feb 2010


agak² dlm 7 hari lagi wedding anniversary aku yg ke 3 thn...apa nk buat ea...busan je g makan², kek, klu g bercuti pon syOk gak kan...tapi kemana????

korg ada plan??? agak² tmpat yg menarik utk family...since aku dh nk berempat pon kan...bukan berdua je ngan azim nk g tmpat² rOmantik tuh....


pikir...pikirrr....


arrgghhh...blurrrr











20 January 2010

20.01.2010

hari ni aqeef genap 2 tahun...ter igt² lgi time ni aku tgh sakit atas katil nunggu dia kuar...pagi sabtu 19.01.2008 aku dh terasa sakit perut, kejap² dia dtg, igt skit biasa je sbb due aku klu ikt kn 28.01.2008...so aku bio je...azim plk g keje pg tu...pastu sentiasa rasa je sakit tu...azim blk keje je aku ajak g rumah mak aku, bwk smua brg² yg perlu, yg penting buku merah..

sampai rmh mak aku, aku tanya camni ke rasa tanda² sakit nk bersalin, mak aku bole jwb ntah..mak pn dh lupa la...hampehhh...dalam kul 4pm tu aku cam pelik sbb sakit nye still ada, skang ni 10minit skali rasa sakit, kat tepi perut sebelah kiri, tpi xde la sakit² pinggang ke, pecah ketuban ke, kuar darah ke...tu yg pelik tuh...

so nk sedapkan ati aku ajak azim gi hospital ampang, g kat emergency daftar masuk & naik la kerusi sorong kna tolak ke labOur rOom...masuk tu tukau baju dorg pn cek la...sah aku nk beranak & dh bukak 2cm...so aku kna la tahan wad, tpi x anto lgi masuk wad sbb time tu katil penuh, dok je la dlm labOur rOom tu, dlm kul 9pm lebey camtu, aku di hntar ke wad 4....mlm tu xleh tdo..so mengiring je...sbb sakit makin menyucuk...dlm 11 lebey camtu kuar darah + lendir...waduhhh...org kata klu ketuban darah ni sakit dia cam 10x periOd pain...mmg pon..aku nye sakit smpai 2 hari bru beranak...bayang sudahhh....

dlm tghari 20hb tu azim datang, time tu aku dh x tahan...kontraksi kuat mcm nk beranak sgt² dah...aku pggil nurse & dorg ckp baru 6cm...hui pehal la lmbat sgt nih....pastu dorg pecahkn ketuban, masuk ubat bg berak pastu petang tu dalam kul 2lebey tolak aku masuk labOur rOom..dari ctu smpai la ke kul 08.16pm baru beranak...pnye la lama dok thn sakit tu...lmbat tul jalan nk bukak...

hurrmmm...tapi tu 2 thn dulu la...skang ni tgh tggu adik dia plk kuar...ikutkan due 03.03.2010 tapi aku pnye gerak ati cam tgh bulan feb ni dh beranak dah...boleh x?? hehehhe


gmbar : ni 1st pict dia yang aku ambik pas lahir...kemain kOmbang laie idung ekau yo...

gmbar : ni pict bila dh anto msuk wad....



terasa² lagi time tu, skang dh beso dah dak ni...adik dia plk yg akn menyusul..

gmbar : bru je rasa smbut 1st berday dia thn lepas...

gmbar : masa tu hadiahkan dia basikal ni 2 in 1, boleh jadik walker skali, sedg elok dia tgh bertatih time tuh....




cepatkan masa berlalu...rasa mcm sekejap tpi nk melalui hari² tu rasa cam lmbat je...hurmmmm


happy berday aqeef fahmi...moga menjadi anak yg mndengar kata ye...

skang ni dh kena panggil abang aqeef plk...ngeh ngeh...


07 January 2010


Ikatan Pertunangan Tim & Dzul..14 nOv 2009


Entri yang aku cerita pasal aku buat dOor gift tu sbb ni la...bukan pasal nk buat birthday aqeef ye kak watie...hehehhe...dah lama entri ni tapi baru skrg rajin nk uplOad...

Kepada semua kenalan sOrry x jemput ni majlis kecik² je ye...so utk mengurangkan kOntrOversi aku x de bgtau sapa² pOn, sib baik ana nk dtg, klu x sapa pn xtau...sedangkan kawan² empunya badan pOn dia x jemput xkan aku nk lebey² kan...

sbnarnya timah xmo pn tunang² ni, bazer dia cakap, so jz nk keluarga belah laki je dtg mcm merisik la kenal² dgn keluarga aku...last² biasalah dalam family mesti ada yg jOyah² kan...kakak aku plk gatal nk sOh buat hntaran sket, sbb nk saje² meriah...pastu dari merisik dah jadik majlis tunang plk...kelam kabut la siap barang² n nk masak sket, & of cOurse jiran² terdekat kna jemput gak...gatal btOl...

so..aku plk yg jadik bidan terejun kakandam si timah ni...tu pn pki selendang ms aku nikah dulu...baju plk sebat jaja pnye masa tunang dulu...btOl² save budget si timah...keje pegawai tpi kodOkut...hahahhaha....OOoopppsss...



BEFORE

gmbar : ada gaya prO x aku..huk huk..

gmbar : last tOuch kasik lipstick skettt....


DAH SIAP

tet..tennettt...


v
v
v
v
v
v
v
v
v








AFTER

gmbar : heee....pOyO je bukan cantek sgt pOn kan aku make up...timah xmo tarah kening so agak kehitaman sedikit di ctu....

gmbar : sempat lagi berpOsing padahal org dh pggil² dia kat bawah nk sarung cincin...




Rombongan pengantin lelaki udah sampei...dari PagOh, jOhor....


gmbar : ini semua belah keluarga aku...



gmbar : inilah jurucakap pihak lelaki...perunding peminangan..hehhe


gmbar : ini plk perunding keluarga aku...sepupu bapak aku klu x silap...(nmpak sgt x kenal sedare..hehehe)




Maka bermulalah acara peminangan, hantaran tah berapa aku pn x hengat, RM8k kot...mula² nk mintak RM10k...sudah runding² kasik hitung congak...itu je la yg dipersetujui...


gmbar : timah muka cuak time nk sarung cincin..kekekek...
gmbar : 2 cincin merangkap cincin merisik & tunang...sama cam aku dulu...merisik & tunang sekaligus...



gmbar : ini bakal mak mentuhe timah le....

sementara perundingan dilakukan..semua x sabo nunggu makan....

ulam² yg best...banyak sgt sampai x habis....& lauk pauk pada hari itu....


semua dah gi makan, timah & aku apa lagi, berpOsing sakan la...
gmbar : budak nayli ni biasa la, pantang tgk kek, tu geram nk tOnyOh kek tu...




gmbar : ni bakal kak ipar timah


gmbar : bakal mak mentuhe....


gmbar : ini mak eden la...sapo laie...


so..nanti tiba masa nya aku hulur la kad undangan ye...sabo² skettt....nk dekat dah pOn langsung nye...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati