31 December 2009


majlis pada Nov lepas.....

lama dah nk update entri ni tapi sibuk + malas tu yg x terbuat tu.....meh tgk gmbar² dulu...entri lain baru aku bgtau apa yg aku buat dgn gift ni...k


Mula² mcm rajin nk buat dalam 50 tangkai bunga cOklat ni....last² cOklat dh habis babah & aqeef tala, pastu aqeef plk dok ngacau je aku buat koje...ilang mOod...dapat dalam 25 tangkai je...cukup la tuh kan...


Bahan² yg diperlukan sangat simple...


gmbar : bahan² asas..kertas, riben, gunting, tape & lidi....




gmbar : bahan utama adalah cOklat ini...murah je...save budget...hahahha


gmbar : mula² ikat & gam gula-gula tu kat tangkai camni....

gmbar : then, balut kertas 2 lapis & letak riben....tu saje...simple je kan...cuma riben tu aku nk warna silver tpi dah habis plk...so belasah je la warna gOld pon, w/pun kusammm



gmbar : budak ni muka x puas ati sebab kna marah ngan aku...kaco sangat mama buat koje...


kenapa & utk apa gift ini, lenkali r aku citer...



30 December 2009


rajin semacam plk hari ni...

ni apa hangen tetiba aku rajin nk update blOg ni...heheheh...sebelum aku jaja gmbar aku yg memboyot ni, meh aku letak gmbar abang aqeef yg semakin cute..hehehhe




gmbar : aqeef & cOusin, nur nayli yumni....


gmbar : aqeef dOmOk


gmbar : org makan dia pOsing je lebey....


gmbar : ni aku yg terbaru dgn aqeef, idOng, muka mmg x naek tembam, ko tggu la gmbar full page haku...hahahhaha





gmbar : aku suka btOl dgn gmbar kandid aqeef ni....nmpak cam dia dh tadika...hahaha...saje je cuba tOpi kat kedai ni...yg x tahannya kat poket bag tu ada bOtOl susu plk...kacau tol



& pict belOw ni masa raya haji...beraya di pasir puteh.....baju pki yg raya pose je punye....






ada byk lagi entri nk masuk...tggu r esOk²......

aku yg semakin memberat....


x larat dah rasanya mau mngusung perOt ini kulu kilir...kerana peknen kali ni tersangat la beratnya rasa bdan aku ni...mengembang semacam...maybe bawak gurl kot...masa aqeef dulu rasanya x le berat gni...2 mggu nk beranak pon aku still gagah berjalan time rehat ke KLCC...skang ni nk gi turun beli mknn kat pak ngah bawah pon cam dah malas...padahal baru 30mggu je ni...hurmm....

so...jika mengikut kiraan pd hari ini..ada 9 mggu lg aku nk deliver baby...mmg x sabo sbb hr tu gi scan aku sdg menghasilkan baby gegurl plk...serOnOknye & hOpe sgt² btol la doc tu scan...aku mmg mgharapkan kali ni gurl...dpt sepasang dah...bole rehat 4 5 thn sblm tmbah lagi...(klu la...hehhehe)

gmbo² sedang memberat ni nnti aku upload ye...huhuhuhuhuh





29 October 2009


keganasan aqeef tahap gaban dahhhhh

aku klu x ngenang kn anak lama dah kna tibai...sakit dud...bibir aku pecah 12....hasil hantukan kepala aqeef.....kes nya aku tgh sedap² bantai tdo, tetiba diadatang kat aku terus landing kepala dia kat bibir aku...cam gaya protes la...siasat pnye siasat rupa² nya dia nk susu..ngamuk babah dia buat lmbat...wooiiii mama plk yg kna...sakit dud..sampai aku nangis...agak nye yg org selalu kna pukul tu camne la ye...sampai pecah² muka tu...

hurrmm...ni la aqeef, turun perangai babah dia, nk sesuatu bnda tpi berat mulut....sama cam azim, padahal nk sesangat tpi senyap je, pndam je perasaan tu...si aqeef kecik² dh ngikut perangai dia, aqeef klu ngamuk camni ada la yg dia nk, nk tdo ke, nk susu ke...

dh bape kali aku ajar dia cakap ....klu nk susu cakap..."mama
nk susu"...idok nye mau ngikut pon....geram je...so klu dia ngamuk² camni paham la aku tu....


gmbar : ni bukti keganasan aqeef tahap gaban, sampai meleleh² darah kat bibir aku (itu mmg gmbar aku ye kawan² buktinya taik lalat pemanis di atas bibir...huhuhuhuhuh)



gmbar : punya kuat dia hntuk pale dia kat bibir aku, sampai dahi dia pon lebam...see....aqeef aqeef...


29 September 2009


budak gOndOl....


cian kat aqeef...pale dia naik ruam...dia mmg kuat bepelOh, so x dapek den nk simpan rmbut dia smpai pnjang...bila dh naik ruam dia pn x senang duduk, asyik garuk pale je...aku plk yg kesian tgk...so mau x mau...korbankan je rmbut dia....


hehhee...this is new aqeef.....new style...sangattt




gmbar : kemain suker rmbut gondOl....





cian aqeef kan, dh x hencem...agak² bape lama nk pnjang balik......




sebenarnya kan, aku yg tarah rmbut dia smpai tObek, so mau x mau terpaksa bOtak la nk selamatkan dari cacat rupa.....hahahhahahahahhahahah

ye r, dh dia x dOk diam kan, camne aku nk kosentret gunting rmbut dia....huhuhhu




25 September 2009

Pagi jumaat yg menyerabutkan...rOsak plan aku


ada plk pepagi ni tetiba muncul nenek tuhe ni kat opis...bukan ko cuti ke isnin baru masuk opis...semak jew la....tolOng la bagi kitOrg bersamarenda kat opis hari ni....


24 September 2009


dah stat kOje...


ingat nk masuk semalam tpi sbb mcm malas so hr ni la bru masuk opis....disebabkn nanny cuti, so terpaksa bawak aqeef gi opis....nenek dia kat muOr lagi, kemain serOnOt xmo balik kl lagik....klu x lama dh aku hmpuk aqeef bia nenek dia jaga...hahhahahahhaha


kat opis xde org pn, so tu yg aku xkesah nk bawak aqeef...dia pn kemain seronot lagikkk.....



gmbar : habis sumer kertas nk cOnteng...meja aku pn jadik mangsa...



gmbar : xmo dok atas kusi, x sampai nk tulis...nk naik meja je budak nih....




gmbar : dapat pensel & kertas kemain suker....



gmbar : keta kodok aunty shima jadik mangsa...




gmbar : penat main, isi minyak dulu...





gmbar : busan dok ofis turun bwh tgk ayak pancut...kusyukkkkk jewww






gmbar : kul 11 babah dia habis syif pagi, datang ye ambik aqeef....tukar turn jaga plk....




Disebab kan akulah bos kat opis so pe lagi....merayap Jalan² cari pasal jap...ajak pak cu dOi pi makan busatttt....





gmbar : mcm itik² berburakksss....dua² muncung pesalll...





gmbar : bukan ada org pn kat S.Recipe ni, tapi servis kemain lembap....aqeef nye burger smpai aku dh habis licin makan pn x smpai2 lagik, last2 aku kenselll...nasib ko la budak pndai2 la void bil yg dh punch tuhh....nasebbbbb






Sekitar Raya 2009

thn ni raya muOr ye kekawan sbb thn lepas dh balik kelantOn rumah mentuhe....so sbb thn ni mak aku nk balik muOr rumah atOk so aku ikut le...xkn nk raya kl sesorg...



gmbar : Aqeef & uncen (ayat pelat aqeef) & pakcik cOusin, tah apa nk gelar si adi ni




gmbar : oit dak kecik tgk sana org ambik gmbar tuh....kusyuk dok main mnde...



gmbar : Aqeef & babah pki sama, aku mls nk buat baju nnti dh lpas peknen xpki plkkk.....


gmbar : kemain susah nk snap dak ni, xley dOk diam, sampin pon dh senget dahhh...ni je yg ado


gmbar : dak² ni dh dapat makan x hengat dah....ni tah rOund yg ke berapa...



gmbar : dak kocik ni anak sepupu aku, so dgn aqeef adalah dua pupu...

gmbar : lepaking time...dh kenyang sumer sandOrrr....apak yg paling ke depan...hahhahaha


gmbar : time mummy bg duit raya, Aqeef dulu yg pi salam, budak duitan sungguh....pi ambik byk² duit raya pastu bg mama, tau la mama nk bwt pe...hahahahahhaha














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Mush mengOmel | Template Designed By Blog Bingkisan Hati